Orale implantologie

Implantologie is het snelst groeiende onderdeel binnen de tandheelkunde. Wanneer er in uw gebit een of meerdere tanden ontbreken, zijn implantaten een mogelijke oplossing om de ontbrekende tand of tanden te vervangen. Binnen de NKTP is een compleet team van tandartsen en tandtechnici aanwezig die zich met diepgaande kennis en technieken hebben gespecialiseerd in de implantologie.

Wat is een implantaat?

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese. Een implantaat kan worden aangebracht wanneer:

  • er één tand of kies ontbreekt;
  • er enkele tanden of kiezen ontbreken;
  • alle tanden of kiezen ontbreken

Het plaatsen van een implantaat

In principe kan bij iedereen met volgroeid kaakbot (vanaf ongeveer achttien jaar) een implantaat worden geplaatst. Voor een succesvolle behandeling moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  • U moet voldoende kaakbot hebben voor de verankering van de implantaten.
  • Uw kaakbot moet gezond zijn.
  • tandvlees van de resterende tanden moet gezond zijn. Is dat niet het geval dan wordt dit eerst behandeld.

De tandartsen van de NKTP beoordelen aan de hand van röntgenfoto’s of u voldoende kaakbot heeft en of het gezond is. Indien u niet voldoende kaakbot heeft is het mogelijk om eerst nieuw kaakbot te laten ontstaan.
Benieuwd of een implantaat voor u de oplossing is? De behandelaars van de NKTP informeren u graag zo volledig mogelijk.